Paralelin gözü dönmüş!  

Paralelin gözü dönmüş!     
Haber Tarihi : 18 Ekim 2015 05:59:30
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

FETÖ izi: Türkiye’yi dünyaya “Özgür basın susturuluyor” diye şikayet eden paralel yapının, yayınlarından rahatsız olduğu Star Medya Grubunu tehdit, şantaj ve son olarak suikast düzenlemesi, FETÖ’nün sınır tanımazlığını gözler önüne serdi. Murat Sancak canlı yayında açık açık FETÖ’yü suçladı, paralel medyayı ve ona destek veren Doğan Grubunu konuyu sulandırmak ve hafifletmekle itham etti.

Yeni Söz | Özel haber

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan saldırıda oklar olağan şüpheliye çevrildi. Murat Sancak bizzat kendi ağzıyla suikastı FETÖ'nün yaptığını, süreci sulandırmak ve karartmak için algı operasyonu yaptığını iddia etti.

Asayiş Şube bilmecesi

İstanbul Emniyeti'nin suikast girişimini rahatça soruturabilmesi için konuyu çok fazla gürültülü biçimde savunmadıklarını söyleyen Sancak, buna karşın İstanbul Emniyeti Asayiş Şube müdürlüğü kendi başına konuya dahil olunca derinden giden pek çok konuşma afişe oldu. Pararel yapı uzantılarıın hala emniyet içinde var olduklarını düşünüyoruz” dedi.

Terörle mücadele şubesinin yürüttüğü soruşturmaya dahil olarak konunun başka alanlara kaymasına zemin hazırlayan asayiş şube müdürlüğünde bu davranışı kimlerin sergilediği ve hala paralel polisların olup olmadığı büyük merak konusu.

Tehdit mektubu

20 Ağustos'taki suikast girişiminden aylar önce Es Medya Başkanı Ethem Sancak'a gönderilen tehdit mektubunda “paralel yapı ve FETÖ ile ilgili yayınları bitirmemesi halinde evlat acısı yaşatacakları” yazılmıştı. Mektubun iz bırakabileceği endişesi ile FETÖ'nün emniyet içindeki adamları vasıtasıyla resmi olarak Ethem Sancak ve ailesinin PKK, DHKP-C'nin tehdit listesinde oldukları bilgisi resmi yazıyla iletilmişti. Maksat, olabilecek bir suikast girişiminde paralel örgütün kamufle edilerek PKK ve DHKP-C'nin doğal şüpheli olarak yer almasıydı.

Kumar borcu ve yalanlar

Algı medyası konuyu FETÖ'den uzaklara çekebilmek için Murat Sancak'ın kumar borcundan dolayı kurşunlandığını bile ileri sürecek kadar ölçüyü kaçırdı. Güya Murat Sancak kumar borcunun ödemediği için suikaste uğramış ama “öldürülen birinden nasıl borç tahsil edileceği” gibi basit bir soruyu es geçecek kadar da idrakleri kararmış durumda

Yalanlar.. Yalanlar

FETÖ medyası ve Doğan Grubu yayınları suikast olduğundan bu yana birbiri ile alakası olmayan pek çok yalanı dolaşıma sokarak konuyu sulandırmak için ellerinden geleni yaptılar. İşte bu gruplara ait yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada da sakız gibi çiğnenen yalanlar:

- Suikast girişimi değil adi bir olay

- Kendini kurşunlattı

- Hedef başkasıydı yanlışlıkla Sancak hedef oldu

- Sancak'a kumar borcu yüzünden saldırdılar

- Emniyette saldırının görüntüleri silindi

- Murat Sancak arabanın içinde değildi

Havuz Medyasının sefil durumu

FETÖ ve Doğan Medyanın başını çektiği algı operasyonları Türkiye gündemini hallaç pamuğu gibi atarken sayıca daha fazla görünen iktidar yanlısı medyanın etkisizliği de ibret vesikası gibi ortada duruyor. Onlarca gazete, televizyon, internet haber sitesi olmasına karşın Türkiye gündeminin oluşturulmasında, yoğrulmasında ve yönlendirilmesinde son derece büyük bir acziyet sergileniyor. Bu kesimin yayın organlarının birbirini desteklemede, ortak gündem üretme ve takipte, sonuç almada son derece yetersiz kaldıkları görülüyor. Mutfak yerine yazar öncelikli gazete ve televizyon organizasyonları nihai olarak haberin işlenmesi ve yönetilmesi konusunda etkisiz bir ortama neden oluyor.